Kell a menyecsketáncról felvétel?

2022-től átformálom a csomagjaimat az esküvői filmezés terén, és bizony ahogy sok más kollega, úgy én is felteszem a kérdést: kell a menyecsketáncról felvétel?

Sokaknak talán meglepő lehet a kérdés. “Hogy a fenébe ne kéne, hát az az esküvők egyik legfontosabb része!” Persze, az Ifjú Párnak, hisz – ne legyünk álszentek – fontos bevételi forrás. Ennek ellentmondva idén én is megyek olyan százfős lagziba forgatni, ahol egyáltalán nem lesz menyecsketánc, se menyasszonytánc – és biztos vagyok benne, hogy ők se járnak rosszabbul anyagilag 🙂 (Ha nem vagy jártas benne: a menyasszonytánc esetében a friss feleség nem öltözik át, a nagy (vagy valamekkora) fehér ruhájában táncol a násznép tagjaival, akik cserébe pénzeket dobnak a kondérba. Menyecsketánc esetében a programpont előtt átöltözik a pár – főleg a menyasszony – egy könnyedebb, általában piros színű ruhácskába.)

Miért kérdés mégis ennek a megörökítése? Mert nem ad hozzá már szinte semmit a kész anyaghoz. Gondolj bele: este fél 9 – 9 körül általában elkezdődik a nyitótánc, onnantól buli van. Fél 11-11 között már a tortát is felvágja a pár. Eddig nagyjából két teljes órám van már megörökíteni a buli hangulatát. Ezalatt a dj vagy a zenekar már sokféle zenei stílust végig pörgetett, a násznép apraja-nagyja valamilyen szinten belefolyt a történésekbe. Azt tapasztalom, hogy a tortavágás után már nagyon kevés új tartalmat tudok hozzátenni az addigiakhoz – persze lehet mondani joggal, hogy bármi történhet ezután is, de ennyi erővel akkor a buli végéig kellene forgatni, hogy ne maradjunk le semmiről – meg jó lenne legalább 30 cameraman, hogy nagyjából mindenkit lássunk 🙂 Ilyenkor már javarészt azok az arcok térnek vissza a tánctérre is, akik előtte is jártak már ott.

Általában a fotósokkal a tortavágástól már inkább csak azt nézzük, hogy még mennyi időt kell kitöltenünk a menyecsketáncig. És akkor végre eljön a várva várt éjfél (bár valahol korábban kezdődik, de jártam úgy is, hogy 1-ig várni kellett rá), és megkezdődik a kb. fél órányi menyasszonypörgetés. Ha picit vizuális vagy, el is tudod képzelni, hogy képileg szinte pont ugyanazt tudom megörökíteni ekkor, mint előtte a vacsora óta: a tánctéren a menyasszony táncol a násznép tagjaival (esetleg más ruhában). Jó, még tudok egy snittet készíteni a kondérról is, amibe dobják a lóvét. És kb ennyi. Valóban picit más, mint addig, de a kisfilm hangulatát már nem befolyásolja.

Nos, ezért alakítottam ki több időtartamra csomagajánlatot, amikhez példákat is írok az ajánlatban, hogy mettől-meddig lehet praktikus azt igényelni. Így minden pármaga döntheti el, hogy mi éri meg nekik jobban: plusz két óra forgatás, vagy ezen az áron akár plusz drónozás? 🙂

Ha kérdésed van, keress bátran ezeken az elérhetőségeken, mielőbb válaszolni fogok!

Referenciákért pedig kukkantsd meg a WEVA profilomat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.