Egy évet késett, de nagyszerű lett ez az esküvő

Ha kíváncsi vagy, milyen filmes szemmel egy esküvő a háttérből, akkor katt ide!

Klip a cikk végén!

Már korán lefoglalt 2020-ra Vera és Isti, ám a vírus miatti bizonytalanság 2021-re tolta a nagy napot. Abban már 100%-ig biztos voltam, hogy remek esküvő lesz, hiszen az ifjú pár komoly szolgáltatói csapatot foglalt le augusztus 28-ra: Buthi Jenő vezényelte a napot, Hajdú Laci merevítette ki képkockánként a pillanatokat, a Music Club pedig minőségi zenékkel tette tökéletessé az estét. Ja meg én is ott voltam :)), és segítségemre volt még Kmetykó Ádám is, aki a levegőből örökítette meg az eseményeket. Mindez a Franciska Majorban, ami pedig tényleg egy csodálatos helyszín.

Kora délután már itt a majorban forogtunk: előbb Isti készülődését filmeztem, majd Vera következett – esküszöm, ilyen gyorsan elkészülő menyasszonyt még nem láttam 🙂 Kicsit aggódtunk, hogy az eső ne nagyon mossa el a programokat, hát nem is sikerült teljesen szárazon megúszni: amíg átgurultunk Kópházára a templomhoz, addig lemosta az autókat, viszont a templomnál már újra száraz idő várt ránk. Meg a násznép. Meg Ádám a drónnal – miatta is gond lett volna az eső, hiszen úgy kevésbé működik az eszköz.

A sűrű templomi menetrend miatt kifelé jövet pár adag konfetti kidurrantása után nyomultunk is vissza a Franciskába – de fura így leírni ezt… A helyszín és az anyakönyvvezető is rugalmasan állt a programhoz, ami a felhőket nézve fontos volt, hiszen felmerült, hogy azonnal megtartsuk az összeadást, vagy akár az is, hogy eltoljuk 1-2 órával. (Megj.: ilyen esetekre nagyon hasznos, ha van egy vőfély/CM, aki közben a párral, a szolgáltatókkal, az anyakönyvvezetőkkel és a helyszínt biztosítókkal is folyamatosan egyeztet, és minderről tájékoztatja a násznépet is.)

Hamar ki is mentünk a szív alakú tó csücskéhez, hogy megkezdjük a szertartást a borús de nyugodt időben. (Ilyenkor sokan azt hiszik, hogy rossz lesz képileg ha nem süt a Nap, de pont ellenkezőleg: egyrészt nem tűzi ki a násznép szemét az erős fény, másrészt nincsenek csúnya árnyékok az arcokon a szórt fény miatt. Ráadásul akármilyen szép, minden szabadtéri helyszínen a fotós és filmes ellensége a pavilon, ugyanis alatta mindig jóval sötétebb van, mint a szabad ég alatt, és sajnos képtelenség az alatta ülőket és a kívül ülőket szépen megörökíteni. Így borús időben egy fokkal kisebb volt az eltérés a két terület között.)

Érzelmes szertartás lett belőle, amit képileg mindig szeretünk!

Szerencsére belül is szép a sátor, így felmerült, hogy a közös képeket ott benn készítenék el, ám közben kisütött a Nap, így sikerült még hangulatos felvételeket készíteni (ráadásul jó irányban sütött a Nap, így gyanítom, Laci is szép képeket lőtt a násznép tagjairól).

Jöhetett a jól megérdemelt vacsora, majd apránként belefolytunk az estébe, ahol már a Music Club adta a ritmust. Helyi szokás, hogy késő este a tóra nagy mécseseket csúsztatnak le a násznép tagjai egy-egy jókívánság kíséretében. Erős kihívás, mert szabad szemmel egy csodálatos program, viszont a kameráknak iszonyat nehéz értékelhető felvételeket készíteni. (Ezúton is hálásan köszönöm a Sonynak, hogy ilyen jó érzékenységű gépeket gyárt!). Visszafelé még egy jókora csillagszórós sorfalat is állt a násznép a párnak, ami mindig szép felvételekhez vezet. A folytatásban nem maradhatott el a torta, Jenő hangulatemelő játéka és a menyecsketánc sem – aztán hogy utána mi minden történt, azt már én nem tudom, hiszen a kamera csak eddig forog 😉

Köszi Vera és Isti a bizalmat, bejött ez a nap!

 

Plusz kép: azért így este is extra látvány a Franciska major! Köszi Ádám, hogy ennyit röpködtél!

Ha megtetszett és szeretnétek az esküvőtökről hasonló klipet 2022-ben vagy 2023-ban, írjatok minél előbb! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.